Υγεία & Διατροφή

Ντιπ με Γιαούρτι και Βούτυρο Αμυγδάλου

Ντιπ με Γιαούρτι και Βούτυρο Αμυγδάλου - Lavtoken

Ένα από τα πιο εύκολα και λαχταριστά υγιεινά σνακ που μπορείς να ετοιμάσεις μέσα σε λίγα λεπτά! Αυτό το ντιπ με γιαούρτι και βούτυρο αμυγδάλου συνδυάζει τη δροσιά του ελληνικού γιαουρτιού με τη βελούδινη γεύση του φυσικού βουτύρου αμυγδάλου από το lavtoken.gr. Το αποτέλεσμα; Μια απολαυστική, πρωτεϊνική επιλογή που ταιριάζει παντού — από το πρωινό μέχρι το βραδινό τραπέζι.

Υλικά

  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι
  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο αμυγδάλου από το lavtoken.gr
  • Χυμός από μισό λεμόνι
  • Φρέσκος δυόσμος (ψιλοκομμένος)
  • Μια πρέζα αλάτι

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ, πρόσθεσε το γιαούρτι και το βούτυρο αμυγδάλου. Ανακάτεψε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν και να αποκτήσει το μείγμα βελούδινη υφή. Πρόσθεσε τον χυμό λεμονιού, τον δυόσμο και το αλάτι, και ανακάτεψε απαλά.

Σέρβιρε το ντιπ δροσερό, συνοδεύοντας κρακεράκια, κριτσίνια, sticks λαχανικών ή ψητό κοτόπουλο. Είναι τέλειο και ως ελαφρύ άλειμμα σε τοστ ή σαν συνοδευτικό σε πιάτα με ψάρι.

 Μικρά Μυστικά

  • Αν θέλεις πιο πλούσια γεύση, πρόσθεσε λίγο ελαιόλαδο ή πάπρικα.
  • Για μια πιο “γλυκοαλμυρή” εκδοχή, βάλε 1 κουταλάκι μέλι.
  • Το βούτυρο αμυγδάλου του lavtoken.gr προσφέρει φυσική γλυκύτητα και εξαιρετική υφή χωρίς ζάχαρη — ιδανικό για υγιεινές συνταγές και snack ideas.

Ιδέα Σερβιρίσματος

Σέρβιρε το σε μικρό μπολ, ρίξε λίγα flakes αμυγδάλου και φρέσκο δυόσμο από πάνω. Φαίνεται υπέροχο και κάνει κάθε τραπέζι πιο elegant — είτε πρόκειται για brunch, είτε για ένα χαλαρό βραδινό με φίλους.