Blog
Πέννες με σως βούτυρου αμυγδάλου
Μια πρωτότυπη και θρεπτική συνταγή που χαρίζει ξεχωριστή γεύση στα ζυμαρικά. Το βούτυρο αμυγδάλου συνδυάζεται υπέροχα με ελαιόλαδο, ξύδι μπαλσάμικο και σκόρδο, δημιουργώντας μια βελούδινη σως που αγκαλιάζει τις πέννες και αναδεικνύει τα ντοματίνια και τη φέτα.
Υλικά:
- 70 γρ. (¼ της κούπας) βούτυρο αμυγδάλου
- 30 γρ. (3 κ.σ.) ελαιόλαδο
- Ξύσμα από ½ λεμόνι (προαιρετικά)
- 10 γρ. (2 κ.γ.) ξύδι μπαλσάμικο
- Λίγο σκόρδο (περίπου 1/8 κ.γ.)
- Λίγο πιπέρι
- 1 πρέζα αλάτι
- 50 γρ. (4 κ.σ.) νερό
Εκτέλεση:
Ανακάτεψε όλα τα υλικά σε ένα μικρό μπολ ή στο μπλέντερ μέχρι να δημιουργηθεί μια λεία, κρεμώδης σως.
Σέρβιρε με πέννες, ντοματίνια και φέτα, για ένα ελαφρύ, μεσογειακό πιάτο γεμάτο νοστιμιά και ισορροπία.
Μικρά Μυστικά
Για πιο πλούσια σως, βάλε λίγο από το νερό που έβρασαν οι πέννες.
Η φέτα, όταν ανακατευτεί μέσα στη ζεστή σως, λιώνει ελαφρά και δένει τέλεια με το βούτυρο αμυγδάλου.
Το βούτυρο αμυγδάλου του lavtoken.gr χαρίζει φυσική γλυκύτητα και εξαιρετική υφή χωρίς ζάχαρη, ιδανικό για υγιεινές, ισορροπημένες συνταγές.
Ιδέα Σερβιρίσματος
Σέρβιρε τις πέννες ζεστές, με λεπτοκομμένα αμύγδαλα ή flakes αμυγδάλου, λίγο φρέσκο δυόσμο και φρέσκα ντοματίνια από πάνω.
Ένα πιάτο γεμάτο χρώμα και άρωμα, που κάνει κάθε καθημερινό τραπέζι να μοιάζει ξεχωριστό.